Janus Makelaardij

Ons kantoor

Welkom bij Janus Makelaardij

Janus Makelaardij geworteld in Velsen

Het bedrijf Janus Makelaardij / DR Makelaardij is voor veel mensen in IJmuiden en wijde omtrek een vertrouwde naam op de woningmarkt. Maar hoe zit dat nu precies met die twee namen…? We nemen je graag mee terug in de geschiedenis. Maak kennis met het makelaarskantoor dat al vele decennia lang actief is in de gemeente Velsen en daardoor een schat aan ervaring heeft opgebouwd.

We schrijven het jaar 1923, als Cornelis Janus in IJmuiden zijn bedrijf Janus Makelaardij en Assurantiën opricht. Het is de tijd waarin een knappe woning gemiddeld rond de honderdduizend euro kost en ook een tijd waarin volop nieuwe woningen werden gebouwd. Vanaf 1919 werd dit door middel van een premiestelsel zelfs extra gestimuleerd. Tegelijk gingen in die tijd de bouwkosten behoorlijk omlaag, onder meer door innovaties op het gebied van kozijntechniek en doordat bouwbedrijven steeds vaker woningen in kleine series gingen bouwen, waardoor de loonkosten een flinke daling doormaakten. Kortom, het waren interessante tijden op de woningmarkt en Cornelis Janus had uitstekend ingeschat dat hierin een goede boterham te verdienen viel.

Na enige tijd werd het bedrijf Janus Makelaardij en Assurantiën uitgebreid met een nieuwe tak: Janus Vastgoedbeheer. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Cornelis’ zoon Gerard Janus in de zaak werken en hij zou later eigenaar van het kantoor worden. Op zijn beurt gaf hij het stokje vervolgens door aan zijn zoon Rudolf. Als Rudolf in 2013 op 58-jarige leeftijd komt te overlijden, wordt alles anders. Waar het aanvankelijk de bedoeling was geweest dat Rudolfs dochter Stephanie het bedrijf op termijn zou overnemen, kiest de familie er na zijn dood voor om de makelaardij af te stoten en zich volledig op het vastgoedbeheer te concentreren. De naam Janus Makelaardij blijft echter na de verkoop gewoon bestaan, met Dimitri van den Raadt als nieuwe eigenaar aan het roer.

Voor de vaste klanten van het bedrijf is Dimitri op dat moment allang geen onbekende meer, want hij was al sinds jonge leeftijd als makelaar aan het kantoor verbonden. Als geboren en getogen IJmuidenaar en met de juiste papieren op zak was hij de gedroomde overnamekandidaat voor Janus Makelaardij. Omdat Janus Makelaardij een gevestigde naam is in deze regio, koos hij ervoor om die naam te continueren, maar wel met een nieuw logo, waarin zijn eigen initialen ‘DR’ te zien zijn. Dit verklaart waarom het bedrijf sindsdien opereert onder beide namen. In de gekozen aanpak is al die jaren niets veranderd: duidelijke communicatie, korte lijnen en steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Dat is de kracht van Janus Makelaardij / DR Makelaardij.

Klantenervaring

 • Zij geven de juiste aandacht, de juiste strategie en goede service. Een leuk klein makelaarskantoor.
  20-03-2022
  Kennemerlaan 62
 • Zeer kundige makelaar, iemand met erg veel ervaring, dat gaf meteen vertrouwen. Contact met kantoor was ook prima geregeld. Goede prijsafspraak gemaakt.
  14-03-2022
  Hyacinthenlaan 4
 • Heel erg fijn om samen te werken met Dimitri en Cathy! Super leuke mensen met kennis van zaken en een hoop plezier in hun werk. Een aanrader dus ;).
  10-01-2022
  Een aanrader
 • Fijne persoonlijke hulp met duidelijke communicatie
  20-12-2021
  Fijn geholpen tijdens onze lange zoektocht!
 • Een heel fijn en klein team die goed bereikbaar zijn en klaar voor je staan!
  07-10-2021
  Hele fijne mensen die echt naar je luisteren.
0255-54 75 77
login Move.nl