Janus Makelaardij

Ons kantoor

Welkom bij Janus Makelaardij

Janus Makelaardij geworteld in Velsen

Het bedrijf Janus Makelaardij / DR Makelaardij is voor veel mensen in IJmuiden en wijde omtrek een vertrouwde naam op de woningmarkt. Maar hoe zit dat nu precies met die twee namen…? We nemen je graag mee terug in de geschiedenis. Maak kennis met het makelaarskantoor dat al vele decennia lang actief is in de gemeente Velsen en daardoor een schat aan ervaring heeft opgebouwd.

We schrijven het jaar 1923, als Cornelis Janus in IJmuiden zijn bedrijf Janus Makelaardij en Assurantiën opricht. Het is de tijd waarin een knappe woning gemiddeld rond de honderdduizend euro kost en ook een tijd waarin volop nieuwe woningen werden gebouwd. Vanaf 1919 werd dit door middel van een premiestelsel zelfs extra gestimuleerd. Tegelijk gingen in die tijd de bouwkosten behoorlijk omlaag, onder meer door innovaties op het gebied van kozijntechniek en doordat bouwbedrijven steeds vaker woningen in kleine series gingen bouwen, waardoor de loonkosten een flinke daling doormaakten. Kortom, het waren interessante tijden op de woningmarkt en Cornelis Janus had uitstekend ingeschat dat hierin een goede boterham te verdienen viel.

Na enige tijd werd het bedrijf Janus Makelaardij en Assurantiën uitgebreid met een nieuwe tak: Janus Vastgoedbeheer. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Cornelis’ zoon Gerard Janus in de zaak werken en hij zou later eigenaar van het kantoor worden. Op zijn beurt gaf hij het stokje vervolgens door aan zijn zoon Rudolf. Als Rudolf in 2013 op 58-jarige leeftijd komt te overlijden, wordt alles anders. Waar het aanvankelijk de bedoeling was geweest dat Rudolfs dochter Stephanie het bedrijf op termijn zou overnemen, kiest de familie er na zijn dood voor om de makelaardij af te stoten en zich volledig op het vastgoedbeheer te concentreren. De naam Janus Makelaardij blijft echter na de verkoop gewoon bestaan, met Dimitri van den Raadt als nieuwe eigenaar aan het roer.

Voor de vaste klanten van het bedrijf is Dimitri op dat moment allang geen onbekende meer, want hij was al sinds jonge leeftijd als makelaar aan het kantoor verbonden. Als geboren en getogen IJmuidenaar en met de juiste papieren op zak was hij de gedroomde overnamekandidaat voor Janus Makelaardij. Omdat Janus Makelaardij een gevestigde naam is in deze regio, koos hij ervoor om die naam te continueren, maar wel met een nieuw logo, waarin zijn eigen initialen ‘DR’ te zien zijn. Dit verklaart waarom het bedrijf sindsdien opereert onder beide namen. In de gekozen aanpak is al die jaren niets veranderd: duidelijke communicatie, korte lijnen en steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Dat is de kracht van Janus Makelaardij / DR Makelaardij.

Klantenervaring

 • Een heel fijn en klein team die goed bereikbaar zijn en klaar voor je staan!
  07-10-2021
  Hele fijne mensen die echt naar je luisteren.
 • Deskundige makelaardij met korte lijnen, goed bereikbaar team en veel kennis van de speciale lokale IJmuidense markt. Ik heb mijn 'bijzondere' woning op een nette manier kunnen verkopen!
  28-09-2021
  Kanaalstraat 37 RD
 • ok
  21-04-2021
  goed vriendelijk en duidelijk en een snelle behandeling
 • Ik was direct enthousiast over een huis, mijn partner had een tweede bezichtiging nodig. Dit maakte Dimitri mogelijk. Hij vertelde zelf een en ander, beantwoordde onze vragen en gaf ons ook gelegenheid om zelf even rustig door het huis te gaan. Kortom, een prima ervaring,
  14-01-2021
  Een prettige rondleiding en heldere uitleg over de procedure
 • Dit was het tweede contact, eerste keer was bij aankoop van mijn huis. Toen was het contact al zo fijn dat het voor mij duidelijk was dat ik, bij verkoop, hen opnieuw zou benaderen. Open, eerlijk, helder en persoonlijk. Top mensen.
  12-01-2021
  Van Galenstraat 2 A
0255-54 75 77
login Move.nl